Dom info, Septembar 2010

U toku ljeta ste veliki dio svog vremena provodili u vrtu odmarajući se od svakodnevnih obaveza i uživali u njegovoj ljepoti. Sjedeći u svom vrtu zasigurno ste primjetili neke nedostatke, da su npr. neke gredice preguste,a druge rijetke, da se neke biljke „tuku“ boreći se svaka za svoj životni prostor. Sad je vrijeme da zasučete rukave i popravite ono sa čime niste zadovoljni u vrtu. 

 

m-Kvadrat, Septembar 2010

Unutar kuće sve je sređeno i planirano do u detalje, namještaj je na svom mjestu, a lampa i slike daju dekoraciju čitavom prostoru. Sve je ukombinovano i čini skladnu cjelinu u kojoj dei nitivno uživate. Neka tako bude i u Vašem vrtu.

   

m-Kvadrat, August 2010

Bez obzira na to rastu li uz zidove kuće, uz stubove ili pergole,da li želite da vam sakriju neki neugledni dio kuće ili vrta one su svojim izgledom pravi praznik za oči i odmor za dušu te mogu oplemeniti bilo koji prostor. Danas postoji veliki broj vrsta penjačica, ono na što trebate obratiti pažnju je pravilan izbor i uzgoj da bi se pokazale u punom sjaju i postigle svoj najljepši izgled. Zavisno od vrste neke penjačice zahtijevaju oslonac pergolu ili adekvatnu mrežu za penjanje, dok druge ne. 

   

Dom info, Juni 2010

Sa junom mjesecom zvanično počinje i ljeto. Predhodi nam period odmaranja i uživanja u našim vrtovima. Ljetne trajnice počinju cvijetati, ruže također započinju svoju sezonu, sezonsko cvijeće koje smo u maju posadili na terase poprima svoj lijepi oblik i neprestano krasi naše balkone. Da bi zadržali sve te ljepote naših biljaka potrebno im je malo pripomoći.

Prvo i veoma bitno je redovno zalijevanje biljaka.

   

Dom info, Maj 2010

Dani su vidljivo duži i topliji, a vašim miljenicama u vrtu više ne prijeti opasnost od kasnih proljetnih mrazeva. Za mnoge to je najljepši mjesec u godini, a za nas, vrtlare, period prvog šarenila i raskoša sezonskog cvijeća u vrtu.

Sezonsko cvijeće podrazumijeva jednogodišnje biljke koje cvjetaju od maja do jesenjih mrazeva i u jednom vegetacijskom periodu prolaze sve životne faze, od sjemena, klijanja, nicanja, rasta, cvjetanja do nove sjemenke.

   

Stranica 2 od 5