Dom info, April 2010

Prve zrake sunca obasjale su vaš vrt nakon duge i hladne zime. Dani su duži, pa i vi imate više vremena da se posvetite vrtu. Radovi koje treba obaviti poslije zime su svakako pod jedan čišćenje, orezivanje, prihranjivanje i sadnja.

Nakon čišćenja vrta što podrazumjeva izgrabljivanja travnjaka, kupljenje otpadaka grančica , lišća i drugih nečistoča koje su donijele ptice , vjetar i sl. Sledeći korak u vrtu je orezivanje, orezivanje je agrotehnička mjera kojom se utiče na rast i razvoj biljke.

 

Roditelj, April 2010

Često u javnim prostorima vidimo lijepo aranžirane biljke i mi poželimo da imamo istu takvu saksiju sa biljkama. Međutim u domovima sa malom djecom i kućnim ljubimcima treba posebno voditi računa u odabiru biljaka. Takav odabir je mnogo zahtijevniji nego kada jednostavno odemo i izaberemo biljku koja nam se vizuelno najvise dopada. Najbolje bi bilo kada bi mogli imati biljne vrste koje su vama najljepše i te iste držatai u kući na mjestima gdje im djeca nemaju pristup, ali tako nešto je najčešće neizvodljivo. Neke sobne biljke su vrlo otrovne poput krotona, difenbahije, kao i neke druge, koje sadrže spojeve koji su štetni za čovjekov organizam.

   

Dom Info, Mart 2010

Nepogrešivi i neprevaziđeni poklon, zasigurno je cvijet. Odlučili te se za takav poklon, u izboru cvijeta, njegovom značenju te adekvatnom cvjetnom aranžmanu za vaše potrebe, tu smo da vam pomognemo. Ana-HUP cvjećara vam nudi razne cvjetne dekoracije za sve prigode. Različiti materijali, originalni aranžmani, poklon ideje i mnogo toga smo pripremili za vas.

   

Dom info, Januar 2010

Zima je došla. Vrijeme koje ste provodili u vrtu sada provodite u toploj unutrašnjosti svoga doma. Ali to svakako ne znači da, i u ovo hladno doba, ne možete bit okruženi zelenilom i biljkama.

Najbolji način da obogatite svoj dom i prostor u kojem živite, jeste da ga oplemenite zelenilom i sobnim biljkama.

Neka od osnovnih pravila prilikom izbora biljaka svode se na uočavanje osnovnih karakteristika vešeg doma, koje direktno određuju prilike u kojima će vaše biljke opstajati. Svaka sobna biljka ima specifične zahtjeve vezano za prostoriju u kojoj će biti smještena.

   

Dom info, Decembar 2009

Svečani dio godine je pred nama. Praznična atmosfera se uveliko osjeti. U prodajnim centrima već možemo naći sve te ukrasne dekoracije kojima uspječno i nepogrešivo možemo ukrasiti svoje domove. Beskrajno veliki izbor svih tih svjetlucavih ¨điđa¨, ukrasnih vrpci, raznobojnih kugli i ostalog materijala koji nam se nudi u prodaji, uz malo mašte možemo dobro iskoristiti te za svaki kutak našeg doma napraviti svoju unikatnu dekoraciju. Cvijeće je također jedan od ukrasnih elementata kojim možemo unijeti prazničnu atmosferu u svoj život.

   

Stranica 3 od 5